Εκπαίδευση


Κάθε χρόνο το Σεπτέμβρη σαν ανοίγουν τα σχολεία,…
στις συνοικίες οι γυναίκες μπαίνουν στα χαρτοπωλεία. Και αγοράζουν σχολικά βιβλία και τετράδια
για τα παιδιά τους. Απελπισμένες ψάχνουν στα τριμμένα τσαντάκια τους και την τελευταία δεκάρα,
όλο παράπονο που η γνώση είναι τόσο ακριβή. Κι όμως μήτε που υποπτεύονται
Πόσο κακή είναι η γνώση που προορίζεται για τα παιδιά τους»

Μπ. Μπρεχτ

Η ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ αντιλαμβανόμενη τις δυσκολίες που βιώνουν οι οικογένειες των ανέργων, των εργατών αλλά και όσες πλήττονται οικονομικά στις μέρες μας εξαιτίας της βάρβαρης αντεργατικής – αντιλαϊκής πολιτικής κυβέρνησης και Ευρωπαϊκής Ένωσης, οργανώνει για τρίτη συνεχή χρονιά ενισχυτικά μαθήματα για τα παιδιά τους. Κόντρα στις λογικές της φιλανθρωπίας, που θέλουν να καλύψουν τις τρύπες του συστήματος για να μας καταντήσουν επαίτες, η ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ παλεύει ώστε όλα τα παιδιά να έχουν δημόσια δωρεάν παιδεία.

Έτσι τα μαθήματα αλληλεγγύης έχουν διπλή έννοια.
Από τη μια αλληλεγγύη στην ανακούφιση από το άμεσο πρόβλημα και από την άλλη αλληλεγγύη στον αγώνα για τη διεκδίκηση όσων μας ανήκουν.

Η ΛΑΙΚΗ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΚΟΡΥΔΑΛΛΟΥ έχει συγκροτήσει ομάδα εκπαιδευτικών που θα προσφέρουν στήριξη - ακόμα και εξατομικευμένη - με δωρεάν μαθήματα τις απογευματινές ώρες στα γραφεία μας. Νέοι και παλιοί εκπαιδευτικοί, άνεργοι και συνταξιούχοι πρέπει να στρατευτούν σε αυτή την υπόθεση. Η κάθε λαϊκή οικογένεια να γνωρίζει ότι υπάρχει οργανωμένη στήριξη και να μπορεί να ακουμπήσει πάνω μας. Τα μαθήματα αφορούν την κάλυψη γνωστικών κενών από το σχολείο και την διδασκαλία ξένων γλωσσών.

Για πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής επικοινωνήστε με το τηλέφωνο 6937520370